VIDEO! Majorarea impozitelor locale naşte scandal

Majorarea impozitelor locale pe avere naşte scandal în rândul contribuabililor dintr-o comună botoşăneană. S-a întâmplat zilele trecute când o femeie din Suliţa s-a dus să plătească impozitul pe casă şi a aflat cu stupoare că avea de plată de două ori mai mult decât plătise anul trecut. Angajaţii Primăriei spun că nici nu au apucat să-i explice despre ce e vorba, mai ales că au recunoscut şi o greşeală din partea lor.

Tânăra se numeşte Mirela Farcaş şi are o casă evreiască pentru care, în 2017, spune că că a plătit puţin peste 50 de lei. Anul acesta când s-a dus la Primărie, oamenii de acolo i-au calculat dublu, adică peste 105 lei. Mai mult, a aflat şi că suprafaţa înscrisă era mai mare decât cea pe care o avea ea în realitate.

De partea cealaltă, primarul Costinel Ciubotaru s-a arătat reticent. Nu a vrut să explice exact care e situaţia. După doar câteva cuvinte, a trimis reporterii Somax Tv să discute cu angajaţii de la Primărie. Însă odată ajunşi acolo, aceştia nu au dorit să vorbească în faţa camerei, mai ales că edilul însuşi le-a zis, prin telefon, să nu o facă.

La  taxe şi impozite , angajaţii au spus că s-a dublat nivelul impozitului. De la 0.1 %, prin hotărârea Consiliului Local din decembrie anul trecut, acesta s-a făcut 0.2 %. Mai mult, au corectat şi suprafața imobilului, care era cu aproape 20 de metri mai mare însă chiar şi aşa, mai spune femeia, tot nu îi iese calculul.

Recalculat, impozitul pe care trebuie să-l plătească tânără este de aproape 80 de lei.

Taxele şi impozitele locale din mai multe localităţi au crescut în 2018, odată cu trecerea contribuțiilor de la angajator la salariat sau cu scăderea altor taxe şi impozite. Cuantumul lor diferă însă de la comună la comună sau de la oraş la oraş.

 

Citeste si:

Facebook Comments