VIDEO! Angajații din sănătate au ieșit astăzi în faţa Prefecturii! După majorarea salariilor, veniturile lor au scăzut considerabil

Angajaţii din sănătate au dezlănţuit iadul vuvuzelelor astăzi, în faţa Prefecturii. A fost cel mai nervos protest al sanitarilor din acest an. Aduşi în Piaţa Revoluţiei de venituri, care culmea, le-au scăzut din cauza majorărilor salariale din martie, asistenţii medicali, infirmierii şi îngrijitorii de la Secţia de Psihiatrie au pichetat palatul administrativ aproximativ.

După câteva zile în care au protestat în faţa spitalului, cadrele medicale au ajuns în centrul municipiului, să se facă auziţi şi de reprezentanţii Guvernului. Deloc sfioşi, angajaţii Secţiei de Psihiatrie şi-au prezentat nemulţumirile în stradă, în faţa tuturor, iar determinarea lor i-a făcut să zâmbească chiar şi pe jandarmi. Aproximativ o oră a durat totul, după care câţiva dintre ei au urcat să vorbească cu oficialităţile.

În aceste condiţii, salariile au scăzut chiar şi până la 1.400 – 1.500 de lei şi s-ar putea duce şi mai jos, odată cu noul regulament al sporurilor care se aplică începând cu această lună. De fapt, spun botoşănenii, guvernanţii n-au făcut altceva decât să mărească salariile medicilor şi asistenţilor luând de la restul angajaţilor din spitale.

Următorul pas este greva generală, mai spun oamenii. Deja la Botoşani, peste jumătate din membrii sindicatului au semnat pe listă şi acum aşteaptă ca acelaşi lucru să se întâmple la toate filialele din ţară. Dacă vor strânge numărul necesar, în următoarele zile ar putea anunţa şi programul grevelor.

Citeste si:

Facebook Comments