Majorări de taxe și impozite cu 200%, la Botoșani

Ședință de Consiliu Local cu zeci de cadouri și probleme fel de fel pe ordinea de zi.

S-a bifat astăzi ultima sedință ordinară a consilierilor locali. Aleșii au fost așteptați cu scaunele pline de daruri. Au lipsit însă colindătorii. La ordinea zilei au fost tradiționalele contraziceri și dispute. Unul dintre principalele proiecte dezbătute a fost cel referitor la taxele și impozitele locale pentru anul 2017.

Pentru o anumită categorie de botoșăneni taxele și impozitele vor crește considerabil.

Cu bradul frumos împodobit și cu daruri pe masă de la instituțiile subordonate Consiliului Local. Așa au fost așteptați astăzi aleșii urbei.

Ordinea de zi a fost stufoasă. S-a discutat despre străzi neasfaltate, despre botoșăneni care parchează haotic dar un punct de hotărâre de interes maxim a vizat stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul ce vine.

În linii mari, acestea vor rămâne aceleași.

Majorari substanțiale au fost propuse pentru o anumită categorie de imobile și terenuri, repsectiv cele lăsate în paragină ce dau un aspect neîngrijit orașului și reprezintă chiar un pericol public.

O majorare a taxelor și impozitelor pentru acest gen de clădiri a fost aprobată și anul trecut.

Din partea opusă a mesei, viceprimarul Cosmin Andrei susține că această majorare ar trebui făcută cu pași mici.

De la propunerea de majorare cu 400% s-a ajuns la 200% pentru clădirile lăsate în paragină și cu 100% pentru terenuri. De precizat este faptul că aceste majorări la taxe și impozite se vor resimți în buzunarele botoșănenilor care dețin astfel de bunuri din 2018.

Edilul șef al urbei este în asentimentul consilierilor locali. Impozitele și taxele trebuie să crească pentru botoșănenii care își lasă imobilele în voia sorții.

În cele din urmă proiectul a fost aprobat iar taxele și impozitele vor crește cu 200% pentru proprietarii de imobile în stare avansată de degradare și cu 100% pentru terenurile neîngrijite.

Citeste si:

Facebook Comments