VIDEO! Majorări salariale de 2 miliarde de lei la Spitalul de Pneumoftiziologie

În jur de 200.000 de lei, atât înseamnă, pentru Spitalul de Pneumoftiziologie din Botoșani, cheltuielile cu majorările salariale de la 1 martie.

De altfel, unitatea este printre cele unde niciun angajat nu a primit salarii mai mici în această lună, după aplicarea noilor sporuri şi a măririlor din martie. Dar nici nu au crescut la fel de mult pe cât au anunţat reprezentanţii guvernului.

Medicii au primit cele mai consistente majorări salariale în timp ce asistenţii medicali au fost nevoiţi să se mulţumească cu mult mai puţin. Însă nimănui nu i-a scăzut venitul, spune directorul spitalului, chiar dacă unele categorii, cum sunt personalul auxiliar, chimiştii, farmaciştii sau biologii nu au beneficiat de niciun leu în plus.

Asta pentru că unitatea sanitară a reuşit să se încadreze cu sporurile în limitele prevăzute de norme. Astfel că nu au fost nevoie de tăieri, cum s-ar putea întâmpla la Spitalul Judeţean, unde, cumulate, sporurile depăşesc limita de 30 % impusă de lege. Pentru a acoperi diferenţa, banii vor veni de la Casa de Asigurări de Sănătate, prin transferuri de la bugetul de stat.

Spitalul de pneumoftiziologie are 121 de angajaţi, dintre care doar 11 sunt medici. Mai sunt 54 de asistenţi, 19 infirmieri şi îngirjitori şi 34 la administrativ. Totodată, spitalul mai are 1 farmacist şi 2 biologi.

 

Citeste si:

Facebook Comments