Mall-ul din Botoșani, scos la vânzare

Mall-ul din Botoșani, scos la vânzare. Centru comercial, care a intrat în insolvenţă anul trecut, a fost propus spre vânzare de către Banca Transilvania.

Intenţia de vânzare a Uvertura Mall a fost exprimată în planul de reorganizare oferit de Banca Transilvania, cel mai mare creditor al societăţii, lichidatorului judiciar. În schema de organizare propusă de bancă se mai precizează ca mall-ul să fie administrat de o firmă de profesionişti, astfel încât în cel mai scurt timp firma să poate fi vândută la un preţ cât mai avantajos.

Concret, administrarea centrului comercial se va face de către un administrator profesionist terţ, care va face diligenţele sale pentru maximizarea averii, identificarea unor noi chiriaşi, marketarea în vederea identificării unui posibil cumpărător. După acești pași se va propune vânzarea mall-ului la valoarea datoriilor.

Potrivit tabelului preliminar al creanţelor, apărut în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, societatea a intrat în insolvenţă în toamna anului trecut cu datorii în valoare de 252 de milioane de lei. Printre creditori se numără şi o firmă a lui Dănuţ Prisecariu, dar şi una a soţiei acestuia, Mihaela Prisecariu. Printre creditori mai apar Banca Transilvania, Primăria Botoşani, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice, societatea Modern Calor, Urban Serv şi Eltrans.

Decizia intrării în insolvenţă a centrului comercial din Botoşani a fost dată de magistraţii Tribunalului Botoşani.

Citeste si:

Facebook Comments