VIDEO! Mama care și-a îngropat șase copii

Nu este durere mai mare pe lume ca cea a unui părinte care își îngroapă copilul. Unei bunici din comuna Vorona inima i-a fost zdrobită de 6 ori. Șase dintre copii ei s-au prăpădit, trei dintre ei fiind răpuși de aceeași boală. Coreea Hundington,o afecţiune neurologică ereditară rară. Și tot aceeași boală necruțătoare l-a luat de lângă ea și pe soțul său, în anul 1984.

Cumplit este faptul că și ultimei fete rămasă în viață, care este căsătorită și are doi copii, medicii i-au confirmat boala. La fel și nepoatei de doar 22 de ani, pe care bunica Maria Roșcăneanu, la cei aproape 80 de ani și cu o semipareză, o îngrijește.

Povestea vieții bunicii din Vorona este una cumplit de dureroasă. De mică a rămas fără tată, care a murit pe front, în timpul Războiului. A născut 7 copii și a avut o familie până în anul 1984 când soțul său, după doi ani de suferință cruntă în care a zăcut la pat, a murit. Iar de atunci, bunicii Maria lacrimile nu i s-au mai uscat pe obraz.

După ce fost nevoită să vadă cum rând pe rând copiii ei se sting, trei dintre ei din cauza bolii Coreea Hundington, bunica Maria are acum grijă de Mădălina. Nepoata sa de doar 22 de ani, care nu a mai apucat să se bucure de copilărie și de adolescență. De șase ani de zile, de când a rămas fără mamă, copila s-a îmbolnăvit și ea.

Boala Coreea Huntington este o afecţiune degenerativă, incurabilă şi fatală, care se caracterizează prin demenţă, declin cognitiv, coordonare defectuoasă a muşchilor şi coree. Boala afectează sistemul nervos şi se transmite ereditar.

Mai multe însă despre povestea de viață tulburătoare a Mariei Roșcăneanu puteți afla sâmbătă și duminică de la ora 20.00, în cadrul emisiunii ”Oameni și destine”, realizată de Anamaria Macuc.

Citeste si:

Facebook Comments