VIDEO! Mamă și fiică, umilite de un învățător

Acuzații grave la adresa unui învățător de la o școală din județul Botoșani. O fetiță de 9 ani s-a plâns mamei ei că dascălul a bătut-o și a umilit-o în clasă. Copila nu ar fi la prima experiență de acest fel.

Mama povestește că și în anul școlar trecut învățătorul i-a aplicat corecții fizice și a fost demis din funcția de director. La școala din Viișoara a fost demarată o anchetă iar pe fir a intrat și Protecția Copilului.

La doar câteva zile după începerea noului an școlar copila a izbucnit în lacrimi și i-a povestit mamei că profesorul a lovit-o. Îngrijorător este faptul că dascălul nu ar fi la prima ieșire de acest gen, iar în cursul anului trecut eleva ar fi trecut prin aceeași experiență traumatizantă.

Femeia nu a avut curajul să intre în clasă să îl ia pe profesor la întrebări de teamă pentru că în trecut i-a adresat injurii. Totul ar fi început de anul trecut. Fetița i-a povestit mamei despre un scandal între profesor și un copil, dascălul a aflat iar asta l-a scos din minți.Mama a făcut reclamație încă de atunci la Protecția Copilului.

Femeia a încercat să vorbească cu învățătorul dar acesta a umilit-o. Dascălul nu a fost mai deschis nici în fața jurnaliștilor.

Primarul comunei Viișoara este sceptic și nu prea crede acuzațiile femeii.Câțiva părinți susțin însă varianta mamei și recunosc că învătătorul are un comportament anormal.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean au demarat o anchetă.Cazul este și în atenția Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului

Din primele cercetări, fetița nu prezintă simptome de stres post-traumatic. S-a recomandat transferul fetiței la o altă clasă. Rezultatele finale ale anchetei urmează să ajungă la Inspectoratul Școlar.

 

Citeste si:

Facebook Comments