Mamele minore sunt responsabile

Mamele minore botoşănence sunt mult mai responsabile.

Acest lucru este susţinut de reprezentanţii Protecţiei Copilului, care au afirmat că nici un copil nu a fost abandonat în maternitate de la începutul anului. Ba mai mult decât atât minorele aleg să aibă grijă de copii lor mai mult decât o fac cele peste 18 ani.

Deşi sunt la rândul lor copii, au grijă de proprii lor copii.

Este cazul a 63 de mame tinere care au ales să dea viaţă pruncilor din pântecele lor. Faptul că au ales să îi crească şi nu să îi dea spre adopţie este o situaţie îmbucurătoare. Mamele s-au reîntors în comunitate fiind sprijinite de către familiile biologice sau de către partenerii de viaţă, taţii copiilor.

Din păcate, unele dintre ele au abandonat şcoala. Multe dintre ele au luat această decizie tocmai pentru a avea grijă de micuţii lor. Puţine sunt mamele minore care continuă studiile şi au grijă şi de copii.

Deşi este un lucru bun faptul că aleg să dea naştere acestor copii, din punct de vedere emoţional ele nu sunt pregătite să aibă grijă de aceştia.

Acest lucru este susţinut şi de către specialişti. Aceştia spun că şedinţele la psihologi sau psiho-terapeuţi sunt necesare pentru mamele minore.

În cadrul acestor şedinţe ele îşi pot exprima dorinţele şi insatisfacţiile. De asemeni pot fi sfătuite cum să aibă mai bine grijă de copil.

Citeste si:

Facebook Comments