Mănăstirea Gorovei, paradisul unde oamenii își vindecă sufletele și trupurile

Aici se află icoana făcătoare de minuni a Sfântului Ioan Botezătorul

Pentru trup, dar mai ales pentru suflet nu există loc mai odihnitor ca cel binecuvântat de Dumnezeu. Undeva, în inima pădurii Gorovei, în comuna Văculești un astfel de loc mirific fascinează prin frumusețea lui. Călătorul aflat în căutarea liniștii este întâmpinat e un peisaj divin, ce nu poate fi descris în cuvinte nici măcar în cele mai frumoase povești. Numai omul care a pășit pe aceste locuri poate cunoaște și înțelege sentimentul de pace și liniște ce te copleșeste la Mănăstirea Gorovei. Sfânt lăcaș ce poartă hramul ”Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, are o istorie fascinantă.

Și atunci s-a înființat în aceste locuri pentru prima dată un schit, ridicat după ce aici a fost descoperită de călugări Icoana Sfântului Ioan Botezătorul. Icoană făcătoare de minuni.

Minuni ce au fost consemnate și în istorie. Se spune că sfânta icoană a tămăduit sufletul și trupul unui bărbat, foarte tare bolnav, împovarat de duhuri necurate.

La un veac și jumătate distanță de la acestă vindecare miraculoasă, un alt bărbat țintuit la pat de boli grele s-a vindecat, după ce s-a rugat la Icoana Sfântului Ioan Botezătorul de la Gorovei.

Iar oamenii care vin cu gand și suflet curat si se roagă trăiesc aceste minuni sa sunt martori la ele.

Părintele stareț al Mănăstirii Gorovei poveștește că sfântul lăcaș a dăruit Bisericii Ortodoxe Române nu mai puțin de 8 episcopi. În primul Război Modial, călăgurării de la Mănăstirea Gorovei s-au îngrijit de cei care erau răniți.

În ciuda tuturor vicisitudinilor istoriei și a oamenilor fără frică de Dumnezeu, Mănăstirea a rezistat de-a lungul timpului, și nu a fost niciodată închisă.

Citeste si:

Facebook Comments