Mândria botoșănenilor, Iulian Rotariu

Pompierul care aleargă din dragoste pentru copii. Iulian Rotariu, un pompier de 40 de ani din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani este singurul român care a reușit să termine o cursa infernală în deșertul Gobi, la granița dintre China și Mongolia.

Acesta s-a pregătit intens pentru ultramaratonul ‘’GOBI MARCH’’. Competitia s-a desfășurat în perioada 19-26 iunie iar pompierul botoșănean a obținut un uimitor loc 4, fiind la o diferență foarte mică de câștigator, de 1,37 minute.

Startul s-a dat din localitatea Hami, competitia fiind organizata de asociatia ‘’4Deserts’’.Concurentii au avut sarcina de a alerga 250km timp de sapte zile. A fost o adevarata provocare pentru ei,datorita faptului ca a trebuit sa faca fata temperaturilor extreme. Mai precis concurentii au alergat la 2.500metri altitudine in conditii de iarna,viscol, iar in ultimele trei zile au alergat prin desert la temperaturi de peste 40 de grade Celsius. Iulian Rotariu a alergat în dețertul Gobi în condiții greu de imaginat pentru copii cu autism din Botoșani, aceasta fiind cauza sa.

Pompierul botoșănean a început să alege în competiții de maraton pentru inima copilului sau ,un băiețel de numai 3 ani ce suferă de insuficiență ventriculara, oferindu-i bucuria de a-și vedea tatăl pe podium. Visul cel mare al maratonistului botoșănean constă în participarea la competiții extreme în scop umanitar.

Citeste si:

Facebook Comments