Marea din nordul Moldovei

 S-a dat drumul la distracție pe litoralul nordic de la Stânca

Botoșănenii nu mai trebuie să meargă la Constanța pentru plajă, valuri și soare. Pe malurile uriașului lac de acumulare de la Stânca, natura a creat o adevărată rivieră a nordului. Nisip fin, apă caldă, soare generos și mai nou multă distracție, acolo unde farmecul de la Vama Veche de acum 20-30 de ani și-a găsit echivalentul perfect. La Ștefănești, din acest weekend s-a dat drumul la distracție, iar autoritățile locale au inaugurat un adevărat litoral al nordului. Este poate cea mai ieftină alternativă la distracția și beneficiile de pe litoralul românesc. O locație cunoscută, pentru amatorii de bălăceală și băi de soare pe plaje liniștite și sălbatice, lacul de la Stânca a fost luat cu asalt de sute de ”vamaioți” nord moldavi. Familii cu copii, tineri și vârstnici au profitat de soarele generos, de apa caldă și s-au instalat pe plajă.

În special tinerii, nu au așteptat prea mult și au profitat de apa caldă. Jocurile cu mingea sau întrecerile au fost la ordinea zilei la Stânca.

Totodată pe lângă apă și soare, petrecăreții de la Stânca au avut parte și de distracție. Muzica a dat tonul, iar pe plajă au fost amplasate și corturi de popas, cu mâncare și băutură, după o bălăceală pe cinste. Pe tot parcursul sezonului estival de la Stânca, amatorii de distracție vor avea parte de concerte dar și de petreceri cu spumă.

Un prim concert a avut loc în acest weekend pe scena amenajată la Stânca, chiar pe plajă. A concertat Leah D, iar dansatoarele au animat atmosfera.

Litoralul moldav de la Stânca, este un proiect aflat la început, spun autoritățile locale, dar care urmează să fie dezvoltat. Amenajarea plajelor, spune edilul din Ștefănești, este unul dintre obiective.

Distracția de la Stânca va continua pe toată perioada verii. Impunătorul lac, este practic o mare în miniatură și se întinde pe o suprafață de 59 de kilometri pătrați. A fost amenajat în anii 70, odată cu ridicarea barajului de la Stânca-Costești, una dintre megastructurile României comuniste.

 

Citeste si:

Facebook Comments