Maricica Iosub a fost condusă pe ultimul drum

Prefectul a depus o coroană din partea premierului Cioloș

Durere fără margini ! Asta au simţit astăzi locuitorii din Avrămeni. Botoşăneanca de 35 de ani care a fost strivită de zidurile prăbuşite în timpul cutremurului din 24 august a fost înmormântată astăzi, în zi de doliu național. Nevoia de a se ridica dintre greutăţile care o apăsau a făcut o pe Maricica să meargă în străinătate. Credea că acolo îşi va găsi un loc de muncă care să îi ofere banii necesari pentru a şi ajuta familia greu încercată de soartă.
Cei care au cunoscut o au spus că a fost o femeie bună care nu merita să moară astfel.

Chiar dacă mulţi nu au cunoscut o au venit totuşi în semn de solidaritate cu familia îndurerată să îşi ia rămas bun de la Maricica.

Şi ei au copii, rude plecate în străinătate doar pentru un trai mai bun. Când au aflat vestea cea tristă mulţi s au pus în locul celor din familia Iosub. S au gândit la câtă durere pot avea în suflet bieţii oameni. Nu mai fusese acasă de doi ani, dar a trimis periodic bani pentru cei rămaşi. Maricica a fost găsită sub dărâmături de fratele mai mic, sosit în Amatrice dintr-o localitate învecinată, imediat după cutremur. Doar faţa sorei sale rămăsese neatinsă de cărămizi.

Maricica nu a fost singură niciodată. Dovadă au stat zecile de suflete din Avămeni. Copii din satul din Avrămeni au dus coroanele, la înmormântarea Maricică.Ei au fost asemeni îngerilor care îi ghidează calea către Dumnezeu. Prima coroană din cortegiu a fost trimisă de premierul Dacian Cioloş şi depusă lângă sicriu de prefectul Dan Nechifor.

Grijile din familie şi-au spus cuvântul asupra asupra alegerii sale ca, după terminarea liceului, să plece în străinătate la muncă. Pe rând, i-a chemat la ea în Italia pe toţi fraţii mai mici, singurul rămas acasă fiind Costel, cel care a trebuit să aibă grijă de tata şi care, acum, a fost nevoit să organizeze înmormântarea sorei sale.

 

Citeste si:

Facebook Comments