Marius Budăi, nou anunţ despre alocaţiile copiilor. Majorarea ar putea fi amânată

Marius Budăi, nou anunţ despre alocaţiile copiilor. Majorarea ar putea fi amânată

Ministrul Muncii a făcut precizări importante, la România TV, legate de momentul intrării în vigoare a majorării alocațiilor. Totul ține de Klaus Iohannis și de promulgarea de către acesta a legii bugetului pe 2019. Potrivit ordonanței adoptate de Guvern, alocațiile se vor majora începând cu data de 1 a lunii următoare intrării în vigoare a bugetului de stat.

Majorarea alocaţiilor depinde de adoptarea bugetului, anunţă ministrul Muncii. “Nestiind cand presedintele va promulga legea bugetului de stat am modificat un pic art 2 , in sensul ca ordonanţa va intra in vigoare incepand cu drepturile aferente datei de 1 a lunii următoare intrarii in vigoare a legii bugetului de stat pe 2019.

Daca presedintele promulgă bugetul pana in 28 februarie si il avem publicat in Monitorul Oficial, incepand cu 1 martie ne dorim sa marim alocatiile si in aprilie sa facem plata pentru martie”, a spus ministrul Muncii la România TV.

Pentru copii 0-2 ani alocaţia va fi 300 lei lunar fata de 200 lei , peste 2 ani 150 fara dizabilităţi si 300 pt cei cu dizabilitati pana ala 18 ani si mai tarziu daca urmează cursurile.

Citiți continuarea articolului pe www.romaniatv.net

Citeste si:

Facebook Comments