Masă caldă pentru elevii din Ungureni

Vești bune pentru elevii Liceului Tehnologic Plopenii Marii din comuna Ungureni.

Ei vor primi o masă caldă sau un pachet alimentar, în viitorul apropiat. Este vorba despre un proiect pilot ce va fi implementat în localitatea Ungureni.

Programul este descris într-o ordonanţă de urgenţă aprobată de Guvern pe 26 octombrie şi publicată în Monitorul oficial din 1 noiembrie.

Potrivit acestui proiect în perioada desfăşurării activităţii didactice, preşcolarilor şi elevilor din 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat li se acordă, cu titlu gratuit, un suport alimentar. Adică un pachet alimentar sau o masă caldă pe zi, în limita unei valorii de 7 lei/beneficiar. Printre unităţile-pilot se află şi Liceul tehnologic Plopenii Marii din Ungureni. Suma alocată pentru finanţarea programului este de 848 de mii de lei.

Unitățile administrativ-teritoriale vor primi banii de la Guvern și se vor ocupa de toate procedurile pentru organizarea licitațiilor.

Acest program are drept scop înlocuirea „laptelui şi cornului” şi cel privind fructele proaspete.

La închiderea programului-pilot, în urma analizei realizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, pe baza rezultatelor obţinute şi interpretate lunar se va decide asupra oportunităţii extinderii acestui program la nivel naţional.

Citeste si:

Facebook Comments