Masă caldă pentru sărmanii orașului

Masă caldă pentru sărmanii orașului

Sute de persoane stau zilnic la rând pentru o porție caldă de mâncare.

Vorbim despre sărmanii Botoșaniului care în fiecare zi în jurul orei 13 merg la cantină să își potolească foamea. Bătrânii, copiii dar și persoanele fără niciun venit beneficiază de acest ajutor. Niciunul nu se plânge. Ba mai mult decât atât, sunt mulțumiti de mâncarea primită.

În fiecare zi de este frig sau cald, oamenii năpăstuiți de soartă se strâng la Cantina de Ajutor Social pentru o masă caldă. Două feluri de mâncare,un desert și o pâine costă primăria șase lei.

Printre cei care beneficiază de acest ajutor se numără și persoanele care stau în adăposturile sociale temporare precum și copiii din Centrul de zi situat în Parcul Tineretului.

Printre aceștia este și Carmen. Are 42 de ani și de cinci ani vine zilnic să-și ia porția de mâncare. Are doar cuvinte de laudă la adresa bucătăreselor, spune chiar că cei doi copii ai săi se bat uneori pe mâncarea adusă de ea acasă.

Și Druțu face același lucru de aproape doi ani. A ajuns să mânânce la cantină după ce a rămas fără familie. A rămas singur pe lume și mai are un an până la pensie.

Nu lucrează și abia are cu ce să se descurce, masa caldă de aici este ca o alinare.

Printre beneficiarii ajutorului oferit de primărie sunt și copii ai căror părinți sunt asistați sociali. După terminarea cursurilor aceștia vin împreună cu părinții sau bunicii să mânânce la cantină. Mâncarea este foarte bună spun ei.

Cantina de ajutor social este mană cerească pentru sutele de oameni care au nevoie disperată de ajutor. Comparativ cu anii anteriori din fericire numărul beneficiarilor nu a crescut.

Citeste si:

Facebook Comments