Mașini ”tunate” cu țigări de contrabandă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani au depistat un cetăţean român care transporta 19.960 ţigarete de contrabandă ascunse în portierele, portbagajul şi aripile laterale ale autoturismului personal, marca Opel.

Întâmplarea a avut loc ieri seară, în jurul orei 21.30 când un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, aflat în misiune specifică, a oprit pentru control, în trafic, pe raza localităţii de frontieră Silişcani, un autoturism marca Opel, înmatriculat în România, despre care deţineau date şi informaţii că este folosit la transportul ţigărilor de contrabandă. Pentru efectuarea unui control amănunţit, şoferul, un bărbat în vârstă de 31 de ani din judeţului Botoşani, împreună cu autoturismul a fost condus la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani. În urma controlului efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunsă sub scaune, în torpedou, sub bancheta din spate, în portierele laterale, în portbagaj sub roata de rezervă şi în aripile autoturismului, cantitatea de 19.960 ţigarete de diferite mărci, cu timbru Republica Ucraina şi provenienţă Duty Free.Bărbatul le-a declarat poliţiştilor de frontieră că a achiziţionat ţigaretele din localitatea Siret, de la o persoană necunoscută, cu intenţia de a le comercializa pe raza localităţii Truşeşti.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă şi au dispus măsura reţinerii ţigarelelor, în valoare totală de 11.227 lei, şi a autoturismului, în valoare de 12.200 lei, în vederea confiscării.

Și tot ieri dimineață , în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, Cristina C., cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 22 de ani, conducând un autoturism marca Range Rover, înmatriculat în Republica Moldova. În urma controlului amănunţit efectuat asupra autoturismului, echipa comună formată din inspectori vamali şi poliţişti de frontieră a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în portiere, bara din spate şi în scaunele din faţă ale maşinii, cantitatea de 19.000 ţigarete marca Plugarul, cu timbru de acciză R. Moldova.

Conform reglementărilor legale în vigoare, a fost luată măsura ridicării ţigaretelor, în valoare totală de 2138 lei, în vederea confiscării, iar tânăra a fost sacţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5000 lei.

Citeste si:

Facebook Comments