Maşinile cu volan pe dreapta au zilele numărate

Maşinile cu volan pe dreapta au zilele numărate

Implicate în nenumărate accindente, maşinile cu volan pe dreapta ar putea avea zilele numărate în România. De la începutul lunii viitoare, autoturismele cu volan pe partea dreaptă, nu vor mai fi omologate de Registrul Auto Român (RAR) pentru circulaţia în România.

Măsura vizează însă doar maşinile importate din afara Uniunii Europene, în condiţiile în care peste 95% dintre aceste maşini sunt aduse din UE.

Concret, la propunerea RAR, printr-un ordin al ministrului Transporturilor, au fost modificate reglementările privind omologarea individuală, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere. „Postul de conducere trebuie să fie situat pe partea stângă în raport cu planul median longitudinal al autovehiculului.

Sunt exceptate autovehiculele speciale utilizate în serviciile publice comunitare (curăţenie stradală), precum şi autovehiculele care au fost înmatriculate ultima dată într-un alt stat membru al UE şi care nu au suferit modificări în raport cu configuraţia de înmatriculare iniţială“, este prevederea care care va trage pe dreapta maşinile „englezeşti“.

Citiți continuarea articolului pe www.adevarul.ro

Citeste si:

Facebook Comments