Măsuri aspre luate de DSP la Todireni

Unitatea de învățământ a fost amendată

Măsuri aspre luate de Direcția de Sănătate Publică la Todireni! Unitatea de învățământ de care aparține gradinița numărul 2, acolo unde la începutul acestei săptămâni, un copil de numai trei ani a căzut în fosa septică din toaletă, a fost amendată cu 3000 de lei. În plus, autorizația sanitară de funcționare a fost anulată.

Grav este că această grădiniță funcționa în baza unei autorizații date pe baza unei declarații pe propria răspundere a directorului. Însă opiniile cu privire la cine se face vinovat de producerea incidentului sunt împărțite.

În timp ce multă lume le arată cu degetul pe educatoare care se afla în acea zi la grădiniță și spre femeia de serviciu, că nu și-ar fi făcut datoria și nu au însoțit copilul la toaleta din curte, președintele Ligii sindicatelor din Învățământ este de altă părere.

Conform prevederilor din învăţămînt, cadrele didactice sau femeile de serviciu care au în grijă minori, dar mai ales copii de grădiniţă nu trebuie să îi neglijeze. Micuţii trebuie supravegheati tot timpul şi mai ales însoţiţi chiar şi la baie.

Reamintim că luni dimineaţa, un copil de 3 ani care învaţă la Grădiniţa nr.2 din Sat Nou, comuna Todireni, a căzut într-o fosă septică adâncă de aproape doi metri. Deşi la şcoală se aflau în acel moment una dintre educatoare şi femeia de servici, copilul a mers doar cu sora sa, de doar cinci ani, la toaleta din curtea grădiniţei.

Micuțul a fost salvat la timp de un vecin. Odată ajuns acasă mama sa a chemat ambulanţa care l-a preluat pentru investigaţii.

Între timp, Inspectoratul Şcolar Judeţean a deschis deja o anchetă pentru a afla care sunt vinovaţii. Indiferent de statutul lor, aceştia vor fi traşi la răspundere. În paralel și Poliția desfășoară o anchetă.

Citeste si:

Facebook Comments