Măsuri suplimentare pentru stingerea focarului de hepatită

Se ia în calcul mutarea

Prefectul Dan Nechifor a dispus noi măsuri pentru stoparea focarului de Hepatită Virală A din cartierul Parcul Tineretului. După discuţii cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Dan Nechifor a solicitat extinderea anchetelor epidemiologice în funcţie de noile cazuri apărute, apelând, totodată la sprijinul şi cooperarea directorilor şcolilor generale nr. 2 şi 8 din Municipiul Botoşani, pentru continuarea măsurilor şi completarea, acolo unde este cazul.

De la debutul primului caz, la 1 februarie, au fost înregistrate 17 îmbolnăviri. Ultimele două cazuri au fost înregistrate pe 4, respectiv 9 martie. Prefectul a precizat că nu este vorba de o epidemie, fiindcă atunci ar însemna să fi fost minim 7 cazuri pe zi. Mai mul chiar, Dan Nechifor a spus că fenomenul pare să fie sub control iar autorităţile sunt, în continuare în alertă, pentru că suspiciunile de îmbolnăvire încă apar.

Cadrele didactice din unităţile şcolare au fost instruite pentru a identifica şi a reacţiona prompt la noi cazuri de infectare, oferindu-se totodată substanţe dezinfectante pentru grupurile sanitare şi sălile de clasă. Anchete epidemiologice s-au făcut în Parcul Tineretului, dar şi în Centrul Vechi, unde, de asemenea, familiile au fost ajutate cu substanţe dezinfectante.

La prefectul Dan Nechifor a venit și reprezentantul romilor din Parcul Tineretului, Florin Zberea, care a ridicat o altă problemă. În blocurile din Parcul Tineretului, pereții sunt plini de apă și foarte degradați. Iar singura soluție este mutarea locatailor din acele blocuri.

În total, DSP a administrat 51 de doze de vaccin antihepatită A, însă sunt semnale că unele persoane refuză vaccinarea, ceea ce îngreunează luarea măsurilor.

Citeste si:

Facebook Comments