Medicii americani, invitați la nunta unei foste paciente

Au oferit speranță acolo unde neputința a dăinuit multă vreme.

Îngerii cu halate albe, veniți de la mii de kilometri distanță pentru a ajuta oamenii loviți de boli și de necazuri își continuă misiunea la Botoșani. În doar câteva zile de când au venit, sute de oameni au fost consulați de medicii americani, iar alții, mai norocoși au intrat în sălile de operație. Un caz mai deosebit, spun salvatorii americani, este cel al unui bebeluş de numai două luni , care este de altfel și cel mai mic pacient de anul acesta. Micuța a suferit luni dimineaţă o intervenție chirurgicală mai dificilă. Fetiţa a fost născută cu o malformație, cunoscută în popor ca”buză de iepure” iar acest lucru o impiedică hrănirea normală a copilei. Mesele îi sunt administrate cu ajutorul unui tub de plastic.

Medicii americani au rezolvat problema micuţei printr-o operaţie chirurgicală şi sunt foarte multumiţi de rezultatul final. Pentru că sunt în colaborare cu medicii botoşăneni, fetiţa va fi sub supravegherea acestora până anul viitor, cănd salvatorii ei se vor întoarce.

Un caz asemănător a avut loc în prima misiune a medicilor americani la Botoșani. Părinţii unei fetiţe şi-au pus speranţa în aceştia cand i s-a efectuat aceeaşi intervenție chirurgicală, buză de iepure. Mare a fost statisfacţia, când întâmplător, medicii americani şi-au revăzut pacienta după 16 ani îmbrăcată în rochie de mireasă, încântător de frumoasă şi radiantă. Familia fetei chiar i-a invitat să li se alăture nuntașilor.

Ca şi în anii trecuţi, specialiştii americani efectuează consultaţii şi interventii chirurgicale gratuite. De duminică şi până în prezent, medicii americani împreună cu cei botoşăneni au consultat sute de pacienţi, luni fiind cea mai aglomerata zi, în jur de 180 de persoane.

Citeste si:

Facebook Comments