Medicii de familie blochează activitatea, de vineri. Fără reţete compensate şi trimiteri

Medicii de familie blochează activitatea, de vineri. Fără reţete compensate şi trimiteri

Activitate blocată, vineri, în cabinetele medicilor de familie, pentru că aceştia nu au semnat contractul adiţional cu Casa de Asigurări de Sănătate şi, susţin ei, ar funcţiona în ilegalitate. Asta înseamnă că de vineri şi până când se va intra în legalitate, nu se vor elibera reţete compensate şi trimiteri.

Medicii au decis să îi consulte vineri gratuit pe pacienţi. Aceştia spun că programările de vineri au fost reprogramate. Soluţia ar fi ca pacienţii să îşi cumpere, pentru o scurtă perioadă, medicamentele de care au neapărată nevoie la preţ întreg, până când situaţia se va rezolva. Vorbim de 11.000 de medici de familie la nivel naţional, nemulţumiţi pentru că autorităţile au decis să aloce mai puţini bani pentru medicina primară decât în alţi ani.

Reprezentantul medicilor a declarat, la Realitatea TV: “Pacienţii sunt conştienţi. De câteva luni de zile, sistemul informatic nu merge vinerea, aşa că suntem obligaţi să îi amânăm. Deci sunt pregătiţi. Eu nu am un contract adiţional semnat cu Casa de Asigurări de Sănătate, deci aş face un fals şi noi vrem să respectăm legea”.

 

 

Sursa: realitatea.net

Citeste si:

Facebook Comments