VIDEO! Medicul de familie care a eliberat rețete false și-a încercat din nou norocul! De această dată, dosarul ei a fost respins

Încă o comună rămasă fără medic de familie, după ce reprezentanţii Casei de Asigurări au fost nevoiţi să respingă dosarul singurului candidat.

Este vorba despre acelaşi medic de familie, acuzat în urmă cu puţin timp că ar fi prescris reţete fictive de sute de mii de lei şi care, în perioada de contractare de la începutul lui aprilie a făcut din nou cerere să intre în contract cu instituţia. Toate acestea în timp ce cazul ei este instrumentat de procurori.

Potrivit directorului Casei de Asigurări de Sănătate din Botoşani, medicul de familie din Drăguşeni, care funcţiona sub formă de societate comercială, a trimis toată documentaţia online, în prima jumătate a lunii. Dar, din cauza acuzaţiilor care i-au fost aduse, reprezentanţii instituţiei au hotârât să-i respingă dosarul. Mai ales că ei au fost cei care au şi reclamat situaţia către poliţie, după un control amănunţit al activităţii cabinetului din ultimii doi ani.

Asta s-ar fi întâmplat şi la Drăguşeni, unde medicul de familie ar fi prescris iar farmacista eliberat şi decontat aproximativ 800 de reţete de medicamente pentru copii în valoare de aproximativ 850 de mii de lei.

Totul s-ar fi întâmplat în perioada 2016 – 2017. Neregulile au ieșit la iveală de la o suspiciune a angajaţilor de la casa de asigurări, care au transmis mai departe raportul către poliţie iar aceştia, la rândul lor au început o anchetă. În aceste condiţii, mai nou, comuna a rămas şi fără farmacie.

După scandalul în care a fost implicat, administratorul societăţii nici măcar nu a mai cerut să reintre în relaţii cu instituţia.

Cazul este în derulare şi potrivit unor surse, deja aproximativ 30 de persoane au dat declaraţii la poliţie. Aproape toţi ar fi spus că n-au trecut niciodată pe la cabinetul medicului, deşi în documente figurau ca pacienţi.

 

 

Citeste si:

Facebook Comments