Meserii incompatibile în căsnicie

Joburile care despart familii

În ultima vreme , multe persoane se confruntă cu o mare problemă legată de cum ar trebui să îşi împartă cariera cu viaţa de familie. Cele două nu pot convieţui pentru că fiecare în parte are nevoie de atenţia şi de tot timpul nostru. Familia este cea mai importantă şi de aceea aduce, de cele mai multe ori, cea mai mare satisfacţie pe care nici măcar cel mai dorit loc de munca nu ţi o poate oferi.

Pentru că își petrec foarte multe ore la serviciu, unii oameni își doresc ca atunci când pleacă la sfârşitul programului să își lăse acolo gândurile, grijile şi frământările profesionale. Iar, din păcate mulți nu pot face acest lucru. Iar acest lucru, o spun și specialiștii, poate afecta viața de cuplu și poate duce chiar la divorț. Specialiştii ne ajută să inţelegem cum ar trebui să gestionam o astfel de problema.

Meseriile cele mai periculoase pentru o căsnicie și care pot duce chiar la divorț sunt cele care implică foarte multe deplasari și călătorii ale partenerului. Fotbalist, medic sau artist sunt profesiile care necesită multă implicare şi mult timp de oferit.

O altă problemă care declanşează de cele mai multe ori un posibil divorţ, este plecarea în străinătate a partenerului pentru un job mai bun. Unii reuşesc să îşi păstreze casnicia chiar dacă îi despart mii de kilometrii, însă, cei mai mulţi au nevoie sa îşi consume timpul şi energia împreuna cu partenerul de viaţă.

Însă fără doar și poate, respectul reciproc, buna înțelegere între partenerii de viață pot face ca o căsnicie să dureze, indiferent de meseriile pe care cei doi soți le au.

Citeste si:

Facebook Comments