VIDEO! Migrația tinerilor, un fenomen alarmant

Din ce în ce mai mulți botoșăneni aleg să-și părăsească țara. Principala cauză pentru tinerii botoșăneni decid să plece în alte țări se datorează salariilor prost plătite sau nivelului de trai. Oamenii spun că în aceste condiții este greu de supraviețuit și tocmai de aceea aleg să plece în alte țări unde, spun ei, greutățile nu vor fi atât de mari ca aici.

Grav este că printre botoșănenii care își părăsesc țara pentru un viitor mai bun, se numără și foarte mulți tineri care abia au ieșit de pe băncile școlii. Botoşănenii care au rămas acasă spun că viitorul apropiat nu va fi unul deloc bun pentru oraș și cam toți vom avea de suferit datorită fluxului intens de migrație.

O botoșăneancă ne spune de ce a ales să-și părăsească țara în urmă cu mulți ani și cât de greu i-a fost acesteia atunci când a trebuit să-i lase pe cei dragi în locul unde s-a născut și a copilărit.

Cu privire la situația tinerilor care aleg să plece din țară, oamenii spun că cei de la conducere sunt principalii vinovați pentru care orașul rămâne fără ei.

De la an la an, fluxul celor care aleg să migreze spre alte țări este în continuă creștere. Pentru a stopa acest fenomen, botoșănenii spun că ar trebui făcute cât mai multe locuri de muncă, iar salariile să nu fie la limita supraviețuirii, cum sunt cele din ziua de azi.

Citeste si:

Facebook Comments