Ministru luat la bani marunti

Un ministru tehnocrat a ajuns la Botoșani în mijlocul campaniei electorale.

În cursul dupa amiezii de luni ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, a participat la o întâlnire cu finanțiștii si afaceriștii din Botoșani.

Și-a trecut în revistă măsurile fiscale luate de când conduce Ministerul Finanțelor și pentru câteva minute a ascultat ofurile oamenilor de afaceri botoșăneni care s-au plâns de abuzurile la care sunt supuși din partea inspectorilor Antifraudă.

Alături de ministrul finanțelor au ajuns la Botoșani, Bogdan Pușcaș, președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, dar și vicepreședintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Doru Dudaș.

În debutul întâlnirii Anca Dragu a punctat faptul ca în județul Botoșani se observă un progres în ceea ce privește economia.

Rând pe rând, participanții de la masa de prezidiu au luat cuvântul. Temele par să o fi plictisit ușor pe doamna ministru care timp de câteva minute și-a mângâiat nestingherită podoaba capilară și și-a butonat telefonul mobil.

Pe ultima sută de metri a întâlnirii au luat cuvântul și oamenii de afaceri din Botoșani.

Reprezentanta unui grup de societăți care desfășoară activități în industria cărnii a reclamat faptul că este hărțuită de controale din partea inspectorilor antifraudă și a celor fiscali. Din 2003 și până anul acesta a avut aproximativ 90 de controale.

Femeia se plânge că ajunge în imposibilitatea de plăti furnizorii și angajații din cauza sanctiunilor, care de cele mai multe ori i se par abuzive.

Vicepreședintele ANAF, Doru Dudaș, i-a dat dreptate reprezentantei societății și susține că ar trebui să existe o sincronizare și o vedere comună între cele doua tipuri de control efectuate de ANAF, controlul antifraudă și controlul fiscal.

Au luat cuvântul și alți oameni de afaceri. N-au primit răspunsurile dorite dar au plecat cel puțin cu promisiunea că șefii de la centru se vor apleca și asupra problemelor lor.

Citeste si:

Facebook Comments