VIDEO! Ministrul Apelor și Pădurilor și puhoi de oficialități la un baraj în paragină

Periodic, la Botoșani, ajunge câte un ministru pentru a lăsa în urmă un lung șir de promisiuni. Astăzi, a fost adus la Botoșani de parlamentarii PSD și de subsecretarul de stat, Dan Deleanu, ministrul apelor și pădurilor. Ioan Deneș a venit de la capitală pentru a inspecta un baraj început în urmă cu 30 de ani la Vârfu Câmpului, nefinalizat nici astăzi, iar mai apoi, acumularea de la Bucecea.

Vizita a fost programată la minut. La orele 09.15, oficialul de la capitală a servit cafeaua la prefectură. În scurt timp, delegația însoțită de aleșii Botoșanilor, prefect, senatori, parlamentari, directori și șeful Consiliului Județean, au plecat val vârtej spre Vârfu Câmpului. Au fost întâmpinați aici în stil tradiţional de doamna primar Maria Huțu.

Întreg alaiul a poposit pentru 10 minute în biroul primarului, unde a fost atent aranjată o masă cu bucate pregătite de gospodinele comunei. Înainte de ospăț s-a discutat despre principalul scop al vizitei. Barajul de la Vârfu Câminului, început în vremea comuniștilor .

S-au cheltuit până acum nu mai puțin de 116 milioane de lei pentru barajul ce ar fi trebuit să apere lunca Siretului de inundații și să alimenteze cu apă mii de botoșăneni din județ.

Ministrul și-a pregătit lecția de la București. Știe istoria bazinului și toate blocajele din ultimii ani.

Ministrul a avut grijă să-l aibă permanent în preajmă pe Dan Deleanu, botoșăneanul recent numit în funcția de subsecretar de stat la Ministerul Apelor și Pădurilor. Revenind la baraj, aparent, ministrul pare să fi venit cu soluțiile în buzunar.

A sunat alarma de plecare. Pe un drum pietruit, coloana de mașini s-a deplasat la celebrul baraj ce ar trebui să facă legătura între malul Botoșanilor și malul Sucevei. După o scurtă inspecție, ministrul a recapitulat istoria rușinoasă a acumulării de la Vârfu Câmpului și a povestit cum în 30 de ani statul a cheltuit peste 100 de milioane de lei dar lucrările nu au fost finalizate iar documentațiile vechi nu mai sunt valabile.

Ce urmează? O reactualizare a studiului de fezabilitate, o evaluare a datelor tehnico economice iar abia ulterior se va cunoaște suma necesară pentru finalizarea investiției. Cât va dura? Nu știe nimeni cu certitudine iar nu doar banii sunt o problemă. Cea mai mare piedică o constituie 25 de hectare de rezervație naturală protejată, unde se poate interveni doar în situații excepționale iar dacă nu se găsește o soluție, barajul rămâne o ruină în continuare.

Așadar, procesul este lung și de durată. Poate autoritățile nu vor avea nevoie de alte trei decenii pentru a finaliza această lucrare. De la Vârfu Câmpului, coloana oficială a pornit spre acumularea de la Bucecea.

Citeste si:

Facebook Comments