VIDEO! Ministrul Agriculturii, din nou la Botoșani

Ministrul Agriculturii pare să fi dezvoltat o pasiune pentru județul Botoșani, iar miercuri după amiază a ajuns din nou la noi în județ. Că este fascinat de rasa de ovine karakul, se știe deja, doar că, Petre Daea a venit ieri la Botoșani pentru a inspecta stadiul lucrărilor la reabilitare a Stației de Pompare a Apei de la Stânca și de decolmatare a canalelor de irigații din zona Ripiceni-Stânca.

În urmă cu două săptămâni, ministrul agriculturii a ajuns la Botoșani. A primit atunci titlul de cetățean de onoare al comunei Manoleasa și a promis că revine în județ pentru a vedea dacă lucrările demarate la Stația de Pompare a Apei sunt în grafic.

Miercuri, acesta s-a declarat mulțumit. Lucrările de decolmatare se desfășoară pe cei șapte kilometri de canal înfundat cu vegetație și unde apa nu a mai circulat din 1990. Ministrul a ajuns și la Stația de la Stânca, acolo unde la mijlocul lunii iulie se vor face probe de pompare.

Ministrul Petre Daea a cerut urgentarea lucrărilor pe partea electrică. În vizita pe teren, ministrul a fost însoțit de prefectul Dan Șlincu și de primarul comunei Manoleasa.

Sistemul de irigații ar urma să deservească peste 1.000 de hectare de teren dintr-un total de 3.000.

Citeste si:

Facebook Comments