Ministrul Florin Iordache ne joacă la ruleta rusească cu graţierea şi modificarea Codurilor Penale

Ministrul Florin Iordache ne joacă la ruleta rusească cu graţierea şi modificarea Codurilor Penale

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache (56 de ani) la finalul dezbaterilor de la Ministerul Justitiei, că nu a luat încă o decizie dacă proiectele privind graţierea şi modificarea Codurilor Penale vor fi adoptate prin ordonanţă de urgenta, prin asumarea răspunderii Guvernului sau prin lege promovată în Parlament, cu toate că în timpul dezbaterilor a afirmat că ideea ordonanţelor de urgenţă a fost abandonata.

Dezbatere înseamnă şi atunci când îşi asumă Guvernul raspunderea în faţa Parlamentului”, a declarat Florin Iordache. El a promis ca vor prelua o parte dintre propunerile făcute de participanţii la dezbatere.

În acest moment până nu finalizez textele celor doua acte normative nu pot să vă spun cu ce recomandare mă voi duce, în ceea ce priveşte forma sub care vor fi adoptate”, a spus Florin Iordache.

El a precizat că va avea şi o discuţie cu premierul Sorin Grindeanu. Iordache şi-a nuanţat poziţia, după ce iniţial, în timpul zilei de ieri, el a răspuns astfel unei întrebări: „În urma dezbaterii, punctele de vedere majoritare pe ce înseamnă Legea Graţierii şi subiectele celelalte, spun foarte clar că urmează lege organică introdusă în Parlament, uitaţi de restul”, a susţinut ministrul Justiţiei.

Cititi mai multe pe www.adevarul.ro

Citeste si:

Facebook Comments