Ministrul Tineretului și Sportului la Botoșani

Vineri a avut loc Adunarea Generală a FRC

Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, a sosit, la finele săptămânii trecute, la Botoșani. Elisabeta Lipă a venit însoțită de președintele Federației Române de Canotaj, Adrian Poenă dar și de cunoscuta canotoare Georgeta Damian Andrunache. Ei au participat la deschiderea Camipionatului Național de Canotaj, ce a avut loc sâmbătă la Sala Polivalentă. Vineri, înainte de competiție, a avut loc Adunarea Generală a Federației Române de Canotaj, cu reprezentanți ai cluburilor din țară, și în prezența președintelui FRC. Cu alte cuvinte, timp de două zile, Botoșaniul a fost capitala canotajului românesc, după 25 de ani de la înființarea secției de canotaj a Clubului Sportiv Botoșani.

La Adunarea Generală a Federației Române de Canotaj s-au înșiruit problemele canotajului botoșănean, scoțându-se în evidență situația de a nu avea o bază de pregătire în județ pentru canotaj, deși ca suprafață de luciu de apă, județul Botoșani este al doilea pe țară. Marea campioană Georgeta Damian Andrunache a pus accent mai mult pe acest subiect.

Președintele Clubului Sportiv Botoșani, Andrei Amos, a spus că acest eveniment este o premieră pentru municipiul nostru și că speră că se va construi cât de curând o bază nautică la noi în județ.

Elisabeta Lipă a spus și ce le lipsește, în general, sportivilor români. La Adunarea Generală a Federației Române de Canotaj, eveniment organizat într-una din sălile de conferința ale hotelului Rapsodia, au fost prezenți prefectul Dan Nechifor, președintele CJ Gheorghe Sorescu și senatorul Doina Federovici. Florin Egner, directorul Zonei Metropolitane, a participat din partea primăriei.

Aproape 400 de persoane, sportivi și oficialități, au venit la Botoșani pentru acest eveniment din lumea sportului. MAi multe despre rezultatele obținute de canotorii botoșăneni aflați la știrile din sport.

Citeste si:

Facebook Comments