VIDEO! Minunea de la Botoșani. S-au găsit oamenii buni la toate

Oamenii buni la toate, harnici și cu suflet mare, se găsesc doar în povești, basme sau filme cu super-eroi. Cel puțin de asta suntem convinși cu toții. Cu toate acestea nu departe de municipiul Botoșani, în comuna Leorda, cinci fii ai locului transformă idealul în realitate. Nu au super-puteri și nici nu sunt eroi de cinema. Cu toate acestea li se spune ”supermanii de la Leorda” iar Somax TV vă invită să urmăriți în exclusivitate povestea oamenilor care cu hărnicie și pasiune fac lumea să se învârtă.

La aproape 19 kilometri de municipiul Botoșani, în comuna Leorda, cinci oameni harnici și dedicați comunității suplinesc munca a tot atâtea firme de profil. Tocmai de aceea sunt porecliți ”supermeni de la Leorda”. Bineînțeles nu sunt super-eroi și nu dispun de super-puteri. Ei sunt oamenii de la serviciul de gospodărire comunală și se ocupă de salubrizare,deszăpezire, lucrări edilitare sau instalații electrice. Cu ajutorul lor, edilul din Leorda, spun că se fac economii substanțiale la bugetul local.

Dacă vara, cosesc prin curțile oamenilor, fac bănci, tencuiesc sau repară instalațiile electrice, iarna în echipe deszăpezesc fie la lopată, fie cu buldoexcavatorul întreaga comună. I-am întâlnit la muncă și ne-au mărturisit că nu există lucru la care să nu se priceapă. Au învățat de toate și muncesc de la primele ore ale dimineții până când termină treaba.

Cei cinci gospodari comunali sunt o adevărată mană cerească pentru bătrânii satului. Pe Dănuț Haras l-am găsit deszăpezind curțile vârstinicilor. Oameni cu suflet mare, merg acolo unde este nevoie,prin troiene cu lopețile în spate.

 

Pentru tanti Ileana Bârsan, cei cinci gospodari sunt cu adevărat niște super-eroi. Este aproape imobilizată la pat și nu are cine să o ajute. Din cauza pensiei prea mici nu are cum să plătească oameni care să-i taie lemnele sau să o scoată din nămeți.

 

Culmea toți acești oameni, deși muncesc de dimineață până seara, pe caniculă și ninsoare, nu beneficiază decât de salariul minim pe economie.

Cu toate acestea preferă să muncească decât să stea degeaba. Pentru ei munca în comună reprezintă o misiune de onoare pe care trebuie să o îndeplinească fără prea multe pretenții. Tocmai de aceea pentru oamenii din Leorda, cei cinci gospodari, majoritatea oameni trecuți de prima tinerețe sunt niște adevărați eroi.

 

Citeste si:

Facebook Comments