VIDEO! Minunile peștilor vindecători

Pentru cei mai mulți dintre noi peștii sunt făcuți pentru a fi admirați în acvariu sau pentru a fi serviți la o masă delicioasă. Ei bine există o specie de pești care nici nu se mănânc, nici nu se admiră ci sunt folosiți pentru efectele lor vindecătoare.

Poartă numele de Gara Rufa, sunt originari din Orient și au reușit să-și găsească locul la Botoșani în saloanele de cosmetică. Vă invităm să-i vedeți la lucru, pe micii Gara Rufa într-un material în exclusivitate marca Somax TV.

Puțini și-ar imagina, când pășesc într-un salon de înfrumusețare, că o mână de peștișori le-ar putea fi de folos. Ei bine când vine vorba de Garra Ruffa, o specie originară din Iordania și Orientul Mijlociu, lucrurile se schimbă.

Acești pești orientali, de mici dimensiuni pot să facă minuni când vine vorba de relaxare și manichiură. Practic, orice persoană care bagă picioarele într-un acvariu plin cu Garra Ruffa, are parte de o porție deplină de relaxare

Totodată peștii Garra Ruffa sunt considerați adevărați vraci ai apelor. Oamenii care se lasă pe mâna peștilor orientali din această specie, scapă de pielea moartă dar și de ciuperci sau alte boli de piele. Doamnele, în special, preferă această cură nemaivăzută cu pești din Iordania.

Deși este un pește oriental, Garra Ruffa a început să fie găzduit în saloanele de cosmetică din România. Inclusiv la Botoșani existând un acvariu cu astfel de pești terapeutici. Patronii saloanelor de înfrumusețare spun că micii pești iordanieni le relaxează clienții.

Peștii Garra Ruffa se găsesc greu în România. Cea mai apropiată zonă din care pot fi cumpărați fiind Bulgaria. Cei care îi dețin, spun că întreținerea peștilor nu este costisitoare, mai ales că se hrănesc cu pielea moartă a clienților.

Peștii Garra Ruffa sunt renumiți pentru calitățile lor vindecătoare. Introducerea picioarelor în acvarii cu astfel de pești, poate duce la tratarea sau ameliorarea traumelor musculare,tulburărilor neurologice și chiar a reumatismului.

Citeste si:

Facebook Comments