Misiuni ale jandarmilor în luna ianuarie

Misiuni ale jandarmilor în luna ianuarie

În luna ianuarie, structurile de ordine publică ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani au participat la menţinerea ordinii publice în cadrul celor 402 patrule mixte polițist-jandarm constituite în sistem integrat și a celor 306 patrule de jandarmi.

În această perioadă, jandarmii au constatat 22 de fapte de natură penală, din care 13 în mod independent și 9 în cadrul misiunilor executate în sistem integrat, împreună cu polițiști.

După locul în care au fost săvârșite infracțiunile, 17 au fost constatate în mediul urban și 5 în mediul rural.

În ceea ce priveşte constatarea faptelor de natură contravenţională, au fost aplicate 237 de sancțiuni contravenţionale, respectiv 166 de amenzi în valoare de 56.970 lei şi 71 de avertismente. Aproximativ 60% din sancțiuni au fost aplicate pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar celelalte pentru încălcări ale legislației privind actele de comerț, pescuitul și acvacultura, regimul silvic, precum și pentru fumat în locuri publice interzise.

Șapte amenzi în valoare de 1450 lei au fost achitate de contravenienți, care au depus dovezile de achitare la sediul inspectoratului, pentru ca procesele-verbale de constatare și sancționare a contravenției să nu mai fie expediate către serviciile de taxe și impozite locale în vederea executării silite.

Citeste si:

Facebook Comments