Misiuni executate de jandarmi în sezonul estival

Misiuni executate de jandarmi în sezonul estival

În perioada 01 iunie – 15 septembrie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani a  executat 2433 de misiuni de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, la care au participat un număr de 3850 jandarmi şi a executat 22 de acţiuni punctuale în zone operative, la care au participat un număr de 106 jandarmi.

Cu ocazia organizării în spaţiul public a unor manifestări cu participare numeroasă, au fost organizate şi executate 178 misiuni de asigurare a ordinii şi siguranţei la care au participat 778 jandarmi.

De asemenea, în această perioadă au fost organizate misiuni cu prilejul desfăşurării alegerilor locale parţiale în comuna Vlăsineşti, precum şi cele prilejuite de cele două sesiuni ale Bacalaureatului sau cele cu ocazia Evaluării Naţionale a elevilor de clasa a VIII-a. 

Jandarmii au participat la 59 de misiuni în cooperare cu alte instituţii, din care 32 de misiuni cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, iar diferenţa cu alte instituţii ( organe judecătoreşti, silvice, piscicole, Inspectoratul Teritorial de Muncă, DNA etc. ) şi au pus în aplicare 77 de mandate de aducere.

 I.J.J. Botoşani a răspuns la diferite solicitări făcute de cetăţeni prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau alte apeluri în 103 situaţii, la care au intervenit 370 jandarmi, timpul de reacţie fiind cel prevăzut de procedurile specifice. 

Cu ocazia acestor misiuni, efectivele de jandarmi au întocmit un număr de 53 acte de sesizare ale a unor infracţiuni, cu 64 de autori identificaţi şi  au aplicat 1173 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 318585 lei. În cadrul misiunilor executate în sistem integrat, în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani, au fost constatate un număr de 56 de infracţiuni.

În această perioadă, principalele manifestări din spaţiul public cu ocazia cărora au fost organizate misiuni de asigurare a ordinii şi siguranţei au fost cele ocazionate de sărbătorirea zilelor unor localităţi, specifice sezonului estival, hramuri bisericeşti, festivaluri de muzică populară şi alte manifestări cu caracter cultural-artistic.

Citeste si:

Facebook Comments