VIDEO! Mister cu branșările la apă și canal

În timp ce botoșănenii bombardează cu reclamații Primăria pentru că pe străzile lor este noroi din cauza lucrărilor la apă, responsabilii lucrărilor au o altă viziune. Reprezentanții Nova Apaserv și cei ai firmei care efectuează lucrările au susținut o conferință de presă pentru a preciza că majoritatea străzilor au fost predate primăriei iar în august se finalizează proiectul. Cât despre numărul cetățenilor care s-au branșat la noua rețea de apă și canal, rămâne un mister.

Nova Apaserv a extins și modernizat rețeaua de apă și canalizare pe aproape 70 de străzi din municipiul Botoșani. În urma săpăturilor, străzile care erau pietruite, s-au transformat în  veritabile ulițe.

Botoșănenii care locuiesc în zonele respective aruncă toată vina pe umerii Nova Apaserv și implicit a constructorului, firma Elsaco. Oamenii spun că arterele nu s-au mai adus la strada inițială și sunt captivi în noroi. Din birouri, situația este privită cu alți ochi.

Paradoxal este faptul că botoșănenii de pe străzile unde s-a extins rețeaua de apă și canal, nu s-au branșat, cel puțin nu la canalizare. Șefii de la apă se eschivează în a răspunde concret câte branșamente au fost perfectate.

Cât despre stadiul lucrărilor, din cele 70 de străzi pe care s-a intervenit, 57 au fost deja predate primăriei iar dintre acesta 26 sunt în perioada de verificare.  Bizar este faptul că deși au canalizare la poartă, botoșănenii de pe strada Lalelelor nu se pot branșa și nu este doar o excepție de la regulă.

Pentru a nu plăti costurile de branșare la canalizare, câțiva botoșăneni din Cătămărăști s-au branșat ilegal. În perioada următoare se vor efectua verificări pentru a fi identificate aceste persoane. Lucrările la apă ar urma să fie finalizate în luna august. Valoarea contractului depășește 30 de milioane de lei fără TVA.

Citeste si:

Facebook Comments