VIDEO! Misterele din adâncurile Botoșaniului ies la iveală

În adâncurile Botoșaniului zac mistere încă nedescifrate. Galerii vechi de câteva sute de ani străbat orașul, ascunzând secrete încă greu de aflat.

Intrarea unui astfel de tunel misterios, construit se spune chiar în vremea domniei lui Ștefan cel Mare, a fost descoperită recent chiar în curtea Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean ”Mavromati”. Pentru a-i afla povestea arheologii botoșăneni vor demara cercetări în zonă.

Legendele Botoșaniului vorbesc despre galerii secrete, vechi de câteva sute de ani, care străbat subteranele orașului către mănăstirea Popăuți, singurul loc bine fortificat din apropierea târgului de altădată.

Cea mai recentă descoperire în acest sens a fost făcută de angajații Spitalului Județean ”Mavromati” în curtea Secției de Boli Infecțioase. O porțiune dintr-o alee a fost pur și simplu înghițită de pământ, dând la iveală intrarea într-un vechi tunel.

Galeriile sunt numeroase, ramificate și duc către incinta mănăstirii Popăuți. Dascălul bisericesc, Paul Neamțu spune că a văzut cu ochii lui aceste galerii secrete în curtea mănăstirii. Le-a descoperit când lucra în grădină lăcașului de cult.

Botoșăneanul spune că în aceste galerii construite pe vremea lui Ștefan cel Mare călugării își îngropau odoarele scumpe sau se refugiau de atacurile tătarilor alături de populație

Reprezentanții Direcției de Cultură precizează că se impun cercetări în cazul presupusei intrări de tunel din curtea Secției de Boli Infecțioase, care se învecinează cu Mănăstirea Popăuți.

În momentul de față, reprezentanții Direcției de Cultură doar presupun că este vorba despre un tunel din secolul XV aflat în legătură cu mănăstirea Popăuți.

 

Citeste si:

Facebook Comments