Moaștele Sfântului Gheorghe și ale Sfântului Mina scoase în calea credincioșilor

 Pelerinii le pot vizita toată săptămâna.

Binecuvântarea Sfântului Gheorghe s-a pogorât asupra Botoșaniului. Racla cu moaștele sfântului protector al municipiului dar și cu cele ale Sfântului Mina a fost adusă la Biserica ”Sfântul Gheorghe”, vechea ctitorie voievodală a Elenei Rareș și simbolul spiritual al orașului. Racla cu moaște celor doi sfinți a fost adusă de vineri și depusă într-un loc special amenajat. Sâmbătă cu ocazia sarbatoririi Sfântului Gheorghe ca patron al Botoșaniului, sute de pelerini au venit să se închine la moaștele purtătorului de biruință.

Oamenii s-au rugat și au sărutat moaștele plini de speranță, fiind miruiți de preotul paroh al Bisericii ”Sfântul Gheorghe”. Sănătate și bunăstare sunt cele mai arzătoare dorințe ale botoșănenilor.

Credincioșii se vor putea inchina la moaștele Sfântului Gheorghe și ale Sfântului Mina, în incina bisericii unde au fost depuse cu ocazia hramului orașului, până pe data de 29 aprilie. Sfântul Gheorghe a fost un ostaș creștin în armata romană, născută în provincia Capadocia din Asia Mică în secolul al IV lea. Datorită calităților sale dar și a vitejiei arătate pe câmpul de luptă, Sfântul Gheorghe urcă în ierarhia militară, ajungând comandant. După prigoana anti-creștină instaurată de împăratul Dioclețian, Sfântul Gheorghe săvârșește minuni și refuză se renunțe la creștinism. Este decapitat pe 23 aprilie 304.

Citeste si:

Facebook Comments