Mobilizare de forţe pentru bătrânii oropsiţi de soartă

Zeci de oameni şi-au unit forţele pentru a-i ajuta pe bătrânii din satul Stânceşti cărora un incendiu le-a mistuit căsuţa.

În doar două zile, oamenii au început amenajarea unei locuinţe noi pentru cei doi bătrâni. Binefăcătorii speră să termine căsuţa cât mai curând.

Iniţiativa îi aparţine lui Victor Gavriluţ, unul dintre administratorii grupului Radar Oficial Botoşani, de pe facebook.

Acesta a făcut un apel către toţi oamenii cu suflet mare şi care au posibilităţi financiare dar şi materiale să ofere o mână de ajutor bătrânilor. În scurt timp yeci de tineri au răspuns îndemnului său. Astfel s-au strâns materiale de construcţie, dar şi alte bunuri necesare celor doi oameni bătuţi de soartă.

Primul însă care a luat măsuri a fost preotul satului, care l-a rândul său i-a îndemnat pe săteni să ajute familia.

În seara de după incendiu când bieţii oameni îşi pierduseră speranţa, o femeie i-a primit sub acoperişul ei. Locuiesc acolo până când binefăcătorii le vor termina căsuţa. Bătrânii aveau lângă casă începută o construcţie, o şură sau grajd de animale.

În acest mic adăpost oamenii au văzut şansa de a-l transforma într-o locuinţă pentru moş Corneliu şi soţia sa invalidă.

A fost nevoie de uşi şi geamuri, de finalizat acoperişul, de pus o podea şi zidită o sobă pentru căldură. Încetul cu încetul oamenii s-au apucat de treabă şi speră să termine cât mai repede căsuţa pentru ca bătrâneii să aibă unde locui.

Când îi vede pe ceilalţi că muncesc pentru binele lui şi al soţiei, bătrânelul nu stă să privească ci munceşte şi el. Deşi e bătrân şi abia îl mai ţin puterile, încearcă să dea celor binefăcători o mână de ajutor.

Oftează adânc şi suspină. Nu mai poate, după o viaţă de muncă, acum s-a ales doar cenuşa de tot ce au agonisit.

Se bucură nespus de mult că oamenii de pretutindeni i-au întins o mână de ajutor. Nu se aştepta la un asemenea gest.Soţia lui invalidă este îngrijită de o femeie din sat. Soţul spune că lacrimile îi curg şiroaie când ştie că a pierdut totul în incendiul ce le-a mistuit casa.

Bătrânelul cu privirea senină spune că oamenii au venit să îl ajute chiar după ce incendiul a fost stins.

Ieri şi astăzi binefăcătorii au lucrat la construirea unei noi căsuţe pentru cele două suflete chinuite de soartă. Printre ei şi unul dintre fii bătrânului a ajutat la construirea casei.

Primăria comunei Mihai Eminescu nu a rămas indiferentă la nevoile celor doi bătrâni.

Ba mai mult va ajuta cu bani familia lovită de năpastă. Anita Gireadă, primarul comunei spune că a rămas impresionată de cât de repede s-au mobilizat oamenii să ajute.

Cei doi bătrâni sunt bolnavi şi au o situaţie materială şi financiară precară. Mai sunt nevoie de multe lucruri pentru ca noua locuinţă să fie gata. Voi cei de acasă puteţi contribui la ajutorarea lor. Puteţi dona bani, materiale dar şi alimente.

Puteţi suna la numărul 0740810666 Liviu Hascu sau le puteţi duce personal în satul Stânceşti, comuna Mihai Eminescu, judeţul Botoşani.

Citeste si:

Facebook Comments