VIDEO! Mobilizare generală pentru “Let’s Do It Romania”

Peste 20 000 de botoșăneni, ar trebui să iasă sâmbătă din case, să se înarmeze cu mănuși, saci de unică folosință și să facă curățenie în locuri publice precum păduri, drumuri, parcuri și nu numai. Sub denumirea ”Let s do it, Romania” se încearcă o conștientizare a populației în ceea ce privește curățenia, bunul simț și colectarea selectivă a deșeurilor.

Prin locurile prin care s-au perindat cetățeni care nu par să respecte natura și care sunt certați cu bunul simț, vor trece voluntarii care vor igieniza zona. Spiritul civic nu este încă înrădăcinat la Botoșani însă de voie, de nevoie, elevi și angajați ai unor instituţii devin voluntari pentru curățarea mediului înconjurător.
La Instituția Prefectul a avut loc astăzi o ședință de lucru cu grupul de organizatori ai evenimentului. Organizatorii sunt optimiști și se așteaptă la un număr de voluntari destul de mare .

Ca în fiecare an, elevii sunt mobilizați să participe la marea ecologizare. Deși colectarea va fi selectivă, sacii în care se vor colecta deșeurile vor fi toți de aceeași culoare.

Botoșănenii sunt invitați să participe în număr mare la eveniment și sunt așteptați sâmbătă, 15 septembrie, începând cu ora 8 fie în fața la Garda de Mediu, fie la Protecția Mediului. Botoșănenii sunt sfătuiți să evite zona Cimitirului Pacea pentru că acolo vor fi duși să igienizeze zona aproximativ 40 de deținuți din Penitenciarul Botoșani.

Citeste si:

Facebook Comments