VIDEO! Modificări la Serviciul Pașapoarte

Vara este sezonul în care Serviciul Pașapoarte este luat cu asalt! Pentru ca solicitările să fie onorate cât mai repede, programul a fost prelungit la ghișeele din Botoșani. În plus, modificări s-au produs și în ceea ce privește valabilitatea acestui document. Perioada s-a dublat, de la 5 la 10 ani pentru persoanele care au împlinit 18 ani.

Schimbări importante la Serviciul Pașapoarte! Pentru a decongestiona aglomerația, programul de lucru a fost modificat. Este perioada anului în care botoșănenii plecați în străinătate revin în concedii și au neapărată nevoie de reînnoirea pașapoartelor. Pentru ca timpii de așteptare să fie cât mai reduși, s-a decis prelungirea orelor de program.

În plus, de pe 20 iulie au intrat în vigoare modificări semnificative la Serviciul Pașapoarte, în ceea ce privește perioada de valabilitate și de eliberare a pașapoartelor.

Pentru cei cu vârste între 12 și 18 ani actul este valabil cinci ani.

Modificări importante sunt însă în ceea ce privește pașaportul simplu temporar. Acesta se va elibera în termen de 14 zile. Doar în situații excepționale, actul va fi eliberat mai repede dacă solicitantul dovedește motivul urgentării obținerii documentului.

Scopul acestor modificări este fluidizarea muncii de la Serviciul de Pașapoarte. Autoritățile speră că prin dublarea termenului de valabilitate, vor reduce numărul de cereri de eliberare a pașapoartelor.

În momentul de față, la Serviciul Pașapoarte Botoșani se lucrează pe trei stații și nu se înregistrează întârzieri. Într-o săptămână de vârf se eliberează peste 900 de pașapoarte.

Citeste si:

Facebook Comments