Momente emoționante la Primărie. Iulian Rotariu a primit titlul de Cetăţean de Onoare

Pompierul maratonist, Iulian Rotariu, a primit titlul de Cetăţean de Onoare. Vineri, în sala de ședințe a Consiliului Local Botoșani, pompierul Iulian Rotariu a fost recompensat pentru efortul său pentru a ajuta Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism Botoşani. În prezența primarului Cătălin Flutur și a celor doi viceprimari, Cosmin Andrei și Marian Murariu, i s-a înmânat titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Botoșani şi premiul de 10.000 de lei.

Cum programul lui Iulian Rotariu este foarte încărcat, în condiţiile în care trebuie să se înscrie în maratonul deşertului Atacama, primarul Cătălin Flutur a propus, în numele Primăriei şi al Consiliului Local, ca titlul de Cetăţean de Onoare să-i fie acordat vineri lui Iulian Rotariu. Astfel că, însoţit de soţie, pompierul s-a prezentat pentru a primi mulţumirile municipiului, concretizate într-o diplomă şi un cadou de suflet – o icoană a Maicii Domnului.

În momentul în care a primit tricolorul în mâini, Iulian Rotariu şi-a făcut semnul crucii şi a sărutat pânza drapelului naţional, vizibil emoţionat.

La rândul său, primarul Cătălin Flutur a ţinut să o felicite pe soţia lui Iulian Rotariu, oferindu-i icoana pe care să o pună în bagajul maratonistului atunci când va pleca, dând citire şi cuvintelor înscripţionate pe spate.

Campionul botoşănean Iulian Rotariu se pregăteşte de Ultramaratonul „Atacama Crossiing 2016”, ce va avea loc în luna octombrie în Deşertul Atacama din Chile. Nu a mai participat nici un român la competiţia internaţională ce se va desfăşura în zona cea mai aridă din lume, la peste 4.000 m altitudine.

Citeste si:

Facebook Comments