Moş Crăciun le-a adus dosare penale

Unii botoşăneni au petrecut peste măsură de Crăciun, iar alcoolul şi-a spus cuvântul.

Printre aceştia se află şi doi botoşăneni şi un dorohoian care au produs trei accidente de circulaţie în urma consumului excesiv de alcool. Alți cinci botoșăneni s-au ales cu dosare penale pentru că au fost prinși conducând sub influența băuturilor alcoolice.

Doi dintre conducătorii auto ce au provocat accidente sunt din municipiul Botoşani.

Unul dintre aceştia, în vârstă de 59 de ani, a provocat un accident de circulaţie după ce a intrat în depăşirea unui alt autoturism ce era parcat pe jumătate pe trotuar, şi a acroşat un altul care cicula din sensul opus. Accidentul a avut loc pe strada Petru Rareş.

Poliţistii sosiţi la faţa locului i-au testat pe ambii şoferi implicaţi în accident.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că şoferul vinovat avea o alcoolemie de de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un alt botoşănean a produs tot în prima zi de Crăciun un alt accident. S-a urcat la volan sub influenţa băuturilor alcoolice şi a vrut să se întoarcă acasă.

Acesta se deplasa pe Aleea Griviţa dinspre strada Dreptăţii.

La un moment dat a pierdut controlul volanului şi s-a izbit într-un gard de metal din faţa scării unui bloc. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În a doua zi de Crăciun, un bărbat e 46 de ani din orașul Darabani s-a urcat la volan deși era aproape de comă alcoolică.

Acesta a intrat cu mașina în alt autoturism care era parcat. Polițiștii au constatat că bărbatul abia se putea ține pe piciore și l-au testat alcooscopic. Rezultatul a fost de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Toţi cei trei bărbaţi au fost răsplătiţi pentru isprăvile lor cu dosare penale.

Un accident spectaculos a avut loc chiar în Ajunul Crăciunului, în localitatea Socrujeni.

O autoutilitară ce aparține unei firme de panificație s-a răsturnat, după ce șoferul a pierdut controlul asupra volanului. Acesta se deplasa pe un drum comunal din localitatea Socrujeni, iar la ieșirea din localitate spre drumul Botoșani –Ștefănești, într-o curbă conducătorul auto a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens și s-a răsturnat.

Din fericire, bărbatul nu a fost rănit și a reușit să iasă singur din mașină.

Acesta nu consumase alcool. Nici ziua de astăzi nu a fost lipsită de accidente. Chiar de dimineaţă două maşini au fost avariate după ce unul dintre şoferi nu a acordat prioritate la schimbarea benzii de mers.

Ambele autoturisme se deplasau în zona Industrială dinspre Cătămărăşti către Gară. Din spusele martorilor ,vinovat de producerea accidentului ar fi fost şoferul de pe maşina E-on.

La faţa locului au ajuns şi polițiștii botoşăneni. Cei doi şoferi s-au înţeles pe cale amiabilă.

Citeste si:

Facebook Comments