Motiv de sărbătoare pentru pompieri

Astazi, sute de pompieri din toată ţara se vor aduna şi vor sărbători.

Este vorba despre ’’Ziua Pompierilor’’. Pentru pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă ’’Nicolae Iorga’’ din judeţul Botoşani sărbătoarea are o triplă semnificaţie. Mâine se împlinesc 168 de ani de la sacrificiul eroilor pompieri din Dealul Spirii. Tot mâine se vor aniversa 165 de ani de când pompierii dorohoieni veghează la siguranţa comunităţii dar şi „Ziua Informării Preventive”.

„Ziua Informării Preventive”, va fi marcată în oraşul Botoşani printr-o serie de activităţi.

Ele au rolul de a conştientiza şi pregăti botoşănenii pentru diferite situaţii periculoase. Pe toată durata zilei cei interesaţi vor avea ocazia să descopere tainele meseriei de pompier. Evenimentul va avea loc de la ora 10.00. Totodată, vor vedea o parte din tehnica de intervenţii a ISU Botoşani. Tot mâine la ora 17.00 , botoşănenii se pot înscrie la concursul organizat de ISU. Cei mai norocoşi vor primi drept premiu câte un detector de fum. Condiţia esenţială este să răspundă corect la întrebările adresate.

Un moment special va fi întâlnirea cu plutonierul major Iulian Rotariu. El este primul român care a participat la ultramaratonul Gobi March. A obţinut locul IV în clasamentul general şi locul I la categoria de vârstă 40 – 49 de ani. În Dorohoi acest eveniment va fi marcat printr-un ceremonial militar. El va începe la ora 11.00, pe strada Dumitru Furtună,în zona Pieţei Centrale.

Botoşănenii sunt aşteptaţi în număr cât mai mare să participe la actiunile din cadrul evenimentului.

Citeste si:

Facebook Comments