Mult scandal pentru… un plan

Lupta crancena in Consiliul Local pentru un loc in Consiliul de Administratie al Zonei Metropolitane!

Asociatia infiintata in urma cu mai bine de trei ani, cu scopul de a atrage bani europeni in vederea dezvoltarii unitatilor administrativ teritoriale din judet, a creat de-a lungul timpului controverse intre consilierii locali. Situatia s-a repetat si marti, in sedinta de Consiliu Local.

Alesii municipiului s-au pus cu greu de acord prin ce metoda sa aleaga membrii din Consiliul de Administratie.

In cele din urma acestia s-au desemnat prin vot secret. Interesant este că pana in prezent Zona Metropolitana nu si-a dovedit utilitatea, iar la Botosani nu a ajuns nici macar un leu de la Uniunea Europeana prin intermediul acestei asocieri de comune si orase. Ba mai mult multi dintre botosaneni habar nu au ce inseamna Zona Metropolitana.

In urma cu aproape trei ani noua unitati administrativ teritoriale, printre care si municipiul Botosani au semnat un pact de asociere care functioneaza sub denumirea de Zona Metropolitana.

S-a numit atunci si un director desemnat de un partid politic, s-au facut angajari, iar din bugetul celor noua unitati administrativ teritoriale s-au platit salarii cu multe zerouri angajatilor de la Zona Metropolitana.

Au trecut trei ani de atunci, iar structura infiintata a mai ramas cu doar 2 angajati din 7.

Și mai grav…fara nici macar un proiect european accesat si implementat. Chiar si asa, consilierii locali si-au dat ghionturi marti in sedinta de Consiliu Local pentru a ajunge sa faca parte din Consiliul de Administratie al Zonei Metropolitane. S-au decis cu greu daca sa voteze la vedere sau prin vot secret.

In cele din urma au fost desemnati si cei 20 de consilieri care vor face parte din Consiliul de Administratie, marea majoritate fiind membri PSD.

In total, vor fi 37 de membri, 20 consilieri locali din C L Botosnai, iar 17 din celelalte unitati administrativ teritoriale ce fac parte din asociatie.

Iar dacă aleșii se luptă cu ardoare pentru a ajunge în CA a Zonei Metropolitane, botoșănenii nu o consuderă deloc utilă. Ba mai mult, unii dintre ei nici măcar nu au auzit de ea.

In momentul de fata, Zona Metropolitana a reusit sa intocmeasca un portofoliu de proiecte, iar singura realizare este achizitia pe Bursa Romana de Marfuri a energiei electrice pentru consum public la nivelul celor 9 entitati administrativ teritoriale. Este vorba despre municipiul Botosani, orasul Bucecea, comunele Baluseni, Curtesti, Mihai Eminescu, Roma, Stauceni si Valdeni.

Aceasta achizitie a generat economii de aproximativ 300 000 lei pentru bugetele asociatiei Zonei Metropolitane.

Citeste si:

Facebook Comments