VIDEO! Multe încercări, puține reușite

Entuziasmul tinerilor ce au văzut o oportunitate în programul Start-Up Nation şi-a mai pierdut din intensitate. Dacă la început au înfiinţat societăţi şi au depus proiecte aproape 200 de botoşăneni, după evaluare, doar o treime au intrat pe locuri eligibile, iar dintre aceştia, cei mai mulţi au semnat şi contractele de finanţare pentru cei 200.000 de lei.

Aproape toţi cei ce au semnat contractele de finanţare cu Oficiul Teritorial pentru IMM de la Iaşi mai au puţin şi primesc şi banii. Majoritatea s-a îndreptat către creditul punte, unii chiar l-au primit deja şi sunt pe cale să înceapă activitatea. Şi chiar dacă unii au renunţat între timp, în acest an se vor dechide aproximativ 40 de noi afaceri ca urmare a acestui program.

Din cei peste 180 de botoşăneni care şi-au pus speranţele în programul din 2017, mai mult de jumătate nu a avut un punctaj care să le asigure un loc eligibil, însă aceştia mai au o şansă în 2018. Doar 68 au prins loc. Potrivit deputatului Răzavn Rotaru, aceştia vor putea încerca anul acesta cu aceleaşi firme cu care au aplicat anul trecut. Nu vor trebui să-şi înfiinţeze altele.

În ţară aproximativ 20.000 de firme s-au bătut pentru un loc la finanţare şi doar 9.000 au prins un loc eligibil.

Citeste si:

Facebook Comments