Mulți au fost, puțini au mai rămas

Mulți au fost, puțini au mai rămas

După zile în șir și ore întregi de proteste, în cea de-a șaptea zi în locul sutelor de botoșăneni care se strângeau seara în Piața Revoluției, au mai venit puțin peste 40 de oameni.

Chiar și cu ordonanța abrogată, protestatarii cer demiterea Guvernului. Față de serile precedente acestia nu au mai pornit în mars ci au rămas în fața Prefecturii.

După ce botoșănenii au aflat despre abrogarea ordonanței, cei mai mulți au decis să renunțe la proteste.

Printre aceștia s-au numărat și Floricel Aionițoaiei și Mirel Azamfirei inițiatorii protestului din municipiul Botoșani. Unii dintre botoșănenii adunați luni seara în fața Prefecturii, au spus că se gândesc să renunte la proteste deoarece mai sunt prea puțini oameni care își doresc schimbarea și se mulțumesc doar cu abrogarea ordonanței.

Chiar și în aceste condișii, câțiva botoșăneni trecuți de prima tinerețe au venit să protesteze în fața Prefecturii.

Aceștia spun că sunt nemulțumiți de acțiunile Guvernului și vor demiterea acestuia. Vor să fie conduși de oameni cinstiti. Lor li s-au alăturat și câțiva copii.

Un alt botoșănean spune că își dorește o reformare a clasei politice și a instituțiilor statului.

A ieșit la proteste în decembrie 1989 la Timișoara pentru binele copiilor săi, iar acum în 2017 pentru viitorul nepotului său.

Jandarmii botoșăneni sunt pregătiți și pentru acestă seară să meargă în Piața Revoluției, autorizația pentru proteste fiind valabilă până pe 14 februarie.

Citeste si:

Facebook Comments