VIDEO! Mulți chemați, puțini veniți

Cu paşi timizi şi vizibil intimidaţi de formalitatea evenimentului, sute de tineri absolvenţi au participat astăzi la Bursa locurilor de muncă de la mall. O parte au reuşit să se angajeze pe loc, chiar dacă la început păreau indeciși.

Bursa a început în prima parte a dimineţii. Însă tinerii absolvenţi din Botoşani nu au părut prea dornici să-şi înceapă parcursul în muncă. Doar câteva zeci aşteptau în faţa sălii în care în acest an AJOFM a organizat evenimentul. După deschiderea oficială, aceştia au început să interacţioneze cu angajatorii. Mulţi au rămas însă nehotărâţi după interviuri.

Şi angajatorii au remarcat numărul redus de participanţi. S-ar fi aşteptat la mai mulţi participanţi, mai ales că problema forţei de muncă a devenit tot mai acută în ultimii ani. Pentru că nu găsesc candidaţi potriviţi, multe firme din judeţ ajung să-şi caute angajaţi în toată ţara. De multe ori însă ajutorul social e mai atractiv.

După-amiază, au început să vină mai mulţi. În total, aproximativ 450 de tineri au trecut pragul celor două locaţii în care a avut loc evenimentul. 30 dintre ei au reuşit să se angajeze pe loc, iar alţi 170 au fost acceptaţi pentru o perioadă de probă.

Citeste si:

Facebook Comments