Muncă nerăsplătită la mănăstirea Coșula

Munca trebuie răsplătită pe măsură. Este o axiomă care ar trebuie să funcționeze în orice societate. La Botoșani nu se întâmplă însă mereu așa. Reprezentanții SC Victor Construct SRL, societatea care a reabilitat perla monastică de la Coșula, și practic a readus la viață vechiul lăcaș de cult, precizează că deși a finalizat lucrările la timp și au respectat toate condițiile de calitate, nu au primit nici până astăzi banii pentru execuția lucrării. Reprezentanții companiei Victor Construct spun că cei de la Consiliul Județean, care ar trebuie să vireze banii pentru lucrare amână plata, în mod nejustificat.

Reprezentanții societății, mai spun că deși au făcut tot posibilul ca lucrările să fie terminate la timp, și au folosit inclusiv specialiști pentru a realiza în cât mai bune condiții lucrarea, întâmpină piedici la primirea banilor. Mai mult decât atat reprezentanții Victor Construct arată că de cele mai multe ori lucrările realizate pentru stat și în care sunt implicate instituțiile statului ca și beneficiari, sunt o adevărată corvoadă marcată de birocrație, umilințe, piedici și nervi întinși la maxim.

Totodată, Victor Construct precizează că neplata datoriilor către antreprenor aduce grave prejudicii și afectează atât societatea dar și pe oamenii care muncesc cinstit pentru realizarea acestor lucrări,

De altfel, ajunși la capătul răbdării, reprezentanții companiei spun că pregătesc inclusiv boicotarea sfințirii mănăstirii Coșula.

Șefii de la Consiliul Județean recunosc că lucrările sunt finalizate și că sunt conforme, dar că există probleme privind plata datoriilor. Aceștia spun că se vor întâlni cu reprezentanții companiei Victor Construct pentru a găsi o soluție, pentru plata lucrărilor deja efectuate.

Mănăstirea Coșula, o adevărată bijuterie arhitectonică medievală, de secol XVI, este un important punct turistic al județului Botoșani și a fost reabilitată de societatea Victor Construct, inclusiv cu specialiști importanți în domeniul restaurării monumentelor. Pentru reabilitarea acesteia au fost alocate fonduri europene în valoare totală de 19 milioane de lei, contribuția Consiliului Județean fiind de 288.242 de lei.

Citeste si:

Facebook Comments