Municipiul Botoșani a scăpat de o nouă criză a gunoiului

Municipiul Botoșani a scăpat de o nouă criză a gunoiului

După 4 zile de acalmie, miercuri dimineață, municipiul Botoșani risca să intre într-o nouă criză a deșeurilor.

Conducerea Urban Serv a sistat miercuri dimineaţă activitatea de colectare a deşeurilor din oraş. Patru maşini care au colectat deşeurile staţionau la depozitul societăţii, aflat pe Bulevardul Eminescu. Motivul era că administratorul depozitului de la Stăuceni a transmis că nu primeşte maşinile Urban Serv din cauză că municipalitatea nu a aprobat tariful de depozitare a deşeurilor în depozit.

Pentru că situația se putea complica, iar municipiul Botoșani risca să fie îngropat de deșeuri, primarul Cătălin Flutur a convocat pentru miercuri, ora 15.00, o şedinţă de îndată a Consiliului Municipal Botoşani.

La această ședință, consilierii locali au dezbătut proiectul care viza aprobarea actului adiţional cadru la Contractul din 10 decembrie 1998 de concesiune a Serviciului public de colectare, transport şi neutralizare deşeuri menajere din municipiul Botoşani. Practic, aceștia au aprobat ca municipalitatea să plătească noul tarif de depozitare a deşeurilor la depozitul de la Stăuceni, în valoare de de 109,15 lei pe tonă.

Numai că la finalul ședinței de îndată, directorul Simion Drelciuc a adus în atenția consilierilor locali și a primarului Cătălin Flutur că în contractul cu firma Diasil există câteva clauze care nu pot fi îndeplinite de societatea Urban Serv.

Faptul că autoritatea locală trebuie să accepte aceste clauze în care se cerea ca să se strângă o anumită cantitate de deșeuri, mult mai mare decât se poate strânge în municipiul Botoșani, că se cere o garanție mai mare decât s-a aprobat în AGA Urban Serv, l-a făcut pe primarul Cătălin Flutur să răbufneasă și să-i ceară socotealăî lui Simion Drelciuc pentru că nu a anunțat din timp Consiliul Local de toate aceste chichițe contractuale.

Primarul Cătălin Flutur, a mai reproșat directorului Urban Serv că operatorul care administrează depozitul de deșeuri de la Stăuceni nu a avut nicio discuție directă cu Consiliul Local legat de clauzele contractului.

Cum Consiliul Județean este mediatorul dintre adminitratorul Depozitului de la Stăuceni și operatori, joi dimineață, directorul Simion Drelciuc, directorul societății Diasil, Anton Curelaru și vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma au avut o întâlnire pentru a se renegocia o parte din clauzele contractului. Se pare că a dat rezultate pentru că, la finalul discuțiilor, directorul Urban Serv a anunțat că mașinile societății pot depozita deșeurile la Stăuceni.

Acum că s-a rezolvat și criza gunoiului se poate trage și o concluzie evidentă. În graba de a se deschide Depozitul de deșeuri de la Stăuceni la 1 septembrie, în contractul-cadru semnat de Consiliul Județean Botoșani s-au introdus multe clauze pe care operatorii sau Unitățile administrativ-teritoriale nu le pot îndeplini. Și acest fapt s-a putut observa la municipiului Botoșani, unde criza gunoiului a putut fi rezolvată doar după ce s-a modificat contractul-cadru semnat de conducerea Consiliului Județean Botoșani.

Citeste si:

Facebook Comments