Neglijența, invitație deschisă la furt! Sfaturi de la polițiști pentru un concediu liniștit

Neglijența, invitație deschisă la furt! Sfaturi de la polițiști pentru un concediu liniștit

În acestă perioadă, polițiștii botoșăneni, desfășoară o campanie de prevenire a furturilor din locuințe.

Campania „Neglijența, invitație deschisă la furt”, este derulată în parteneriat cu Groupama Asigurări S.A., și îşi propune să aducă în atenţia cetăţenilor, importanţa propriei atitudini în reducerea riscului în ceea ce priveşte furturile din locuinţe.

Pentru promovarea mesajelor de campanie, au fost realizate materiale tipărite, dar şi un clip video şi un spot audio.

Ieri, 18 august, poliţiştii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalităţii – IPJ Botoşani, împreună cu poliţiştii de proximitate, mers în parcul Mihai Eminescu din municipiul Botoşani, unde i-au informat pe botoșăneni cu privire la modalităţile prin care işi pot proteja locuinţă, detaliile transmise verbal fiind susţinute de materiale de campanie.

POLIŢIA ROMÂNĂ VĂ RECOMANADĂ:

Nu permiteţi accesul în locuinţă celor care vin să-ţi prezinte diverse „promoţii”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!

Dacă sună la uşă persoane ce pretind că reprezintă instituţii care oferă servicii publice (deratizare, instalaţii electrice, termice sau de gaz etc.), nu lăsaţi să intre în casă decât după verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu şi dacă sunt însoţite de administratorul imobilului!

Nu oferiţi informaţii necunoscuţilor despre bunurile pe care le deţii sau despre vecini, nici măcar celor care susţin că sunt reprezentanţii unor instituţii, dar nu pot face această dovadă!

Evitaţi depozitarea la vedere, pe balcon, în faţa uşii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-ai achiziţionat!

Nu comunicaţi date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane sau pe reţele de socializare. Discutaţi aceste aspecte doar cu cei în care ai încredere, care pot să vină zilnic să-ţi ridice corespondenţa şi să lase impresia de casă locuită!Nu postaţi pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deţii în casă bunuri de valoare!

Bijuteriile în cantităţi mari, banii, acţiunile sau alte valori trebuie păstrate în depozite bancare! Pentru efectuarea menajului sau a unor reparaţii apelaţi la firme autorizate!

Achiziţionaţi sisteme de închidere/asigurare care să corespundă din punct de vedere al standardelor de securitate. Alegeţi încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate uşor!

Citeste si:

Facebook Comments