Nemaivăzut – Mitropolia se judecă cu un răspopit: nu îl poate scoate afară din biserică

Nemaivăzut – Mitropolia se judecă cu un răspopit: nu îl poate scoate afară din biserică

Fostul preot Ioan Ungureanu, acuzat de schismă, a dat şi el în judecată Mitropolia. Încercarea de a-l scoate afară cu forţa din biserică a fost un eşec, Ungureanu având sprijin din partea enoriaşilor.

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei trece prin unul dintre cele mai mari scandaluri din ultimii ani.

Totul a pornit de la acuzaţiile de erezie la adresa Înaltpreasfinţitului Teofan, mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, lansate de fostul preot Ioan Ungureanu, din parohia Schit Orăşeni, judeţul Botoşani.

„Ziarul de Iaşi“ a mai relatat despre acest scandal şi când a fost preotul caterisit în primă fază pentru mai multe abateri, cea mai gravă fiind schisma de biserică prin nepomenirea ierarhului la Liturghia de duminică, dar şi despre episodul de anul trecut din noiembrie, când o echipă venită de la Iaşi să îl instaleze pe noul preot şi să îl dea afară pe Ioan Ungureanu a fost alungată din sat de credincioşi, fiind acuze de violenţe din ambele tabere. În această perioadă, însă, situaţia a degenerat dincolo de orice alt caz similar petrecut până acum în Mitropolia Moldovei şi Bucovinei: fostul preot Ioan Ungureanu refuză să părăsească locaşul de cult, preotul care ar trebui, în mod oficial, să îi ţină locul nu are unde să slujească, iar MMB l-a dat în mod oficial în judecată pe Ioan Ungureanu.

Citiți continuarea articolului pe www.ziaruldeiasi.ro

Citeste si:

Facebook Comments